Szubiński akcent na I Forum Dziedzictwa Kulinarnego Krajny i Pałuk w Nakle

Ekspresowo S5Aktualności15 grudnia 2023, 15:00   red. - inf. prasowa661 odsłon
Szubiński akcent na I Forum Dziedzictwa Kulinarnego Krajny i Pałuk w Nakle
 fot. Muzeum Ziemi Szubińskiej

W Nakielskim Ośrodku Kultury odbyło się I Forum Dziedzictwa Kulinarnego Krajny i Pałuk. Organizatorem była Fundacja Salutu Culina, a współfinansowane przez Powiat Nakielski.

Na widowni zasiedli m.in. Tadeusz Sobol, starosta nakielski, Ewa Hoppe radna Rady Miejskiej w Nakle nad Notecią oraz Koła Gospodyń Wiejskich z Występu, Starego Jarużyna, Krukówka, Żarczyna, Samostrzela oraz KGW Niezapominajki z Dębna, gmina Łobżenica oraz młodzież. Forum prowadziła Alicja Jędrzejczak wiceprezes Zarządu Fundacji Saluto Culina.

Uczestnicy forum wysłuchali trzech wykładów związanych z dziedzictwem Krajny i Pałuk, które zaprezentowali: dr Kamila Czechowska z Muzeum Ziemi Szubińskiej, Anna Sergott z Muzeum Ziemi Krajeńskiej oraz Szymon Brukwicki z rady Fundacji Saluto Culina. Ważnym elementem forum były degustacje.



Jak się czujesz po przeczytaniu tego artykułu ? Głosów: 75

  • 53
    Czuje się - ZADOWOLONY
    ZADOWOLONY
  • 11
    Czuje się - ZASKOCZONY
    ZASKOCZONY
  • 11
    Czuje się - POINFORMOWANY
    POINFORMOWANY
  • 0
    Czuje się - OBOJĘTNY
    OBOJĘTNY
  • 0
    Czuje się - SMUTNY
    SMUTNY
  • 0
    Czuje się - WKURZONY
    WKURZONY
  • 0
    Czuje się - BRAK SŁÓW
    BRAK SŁÓW

Daj nam znać

Jeśli coś Cię na Pojezierzu zafascynowało, wzburzyło lub chcesz się tym podzielić z czytelnikami naszego serwisu
Daj nam znać
ReklamaB2ReklamaB3ReklamaB4
Reklama
Najlepsze maszyny online z blikiem