ReklamaA1

News'y „u Pietraka”: Restauracja Family Food

Artykuł promocyjny29 września 2020, 8:00   red. - art. promocyjny2180 odsłon
News'y „u Pietraka”: Restauracja Family Food
Joanna Pietrak – Lipińska, dyrektor sieci Hoteli Pietrak - fot. nadesłane

Postanowiliśmy zgodnie z Waszymi  życzeniem dzielić się ciekawostkami, informacjami, wydarzeniami, i nie tylko na łamach naszej gazety. Wspierając się doświadczeniem znanego  gnieźnieńskiego  hotelarza i restauratora. Cyklicznie będziemy przybliżać nowe trendy w gastronomii, publikować stare, sprawdzone przepisy, czy zachęcać do miejsc, gdzie można po prostu szybko, tanio i dobrze zjeść. O sytuacji w gastronomii rozmawiamy z Joanną Pietrak – Lipińską, dyrektorem sieci Hoteli Pietrak.

Pandemia koronawirusa, reżim sanitarny, rygorystyczne przepisy, a nawet „zamknięcie” kraju na pewien czas spowodowało, że duża część Polaków została w domach. W ich życiu musiało się wówczas sporo zmienić, w tym m.in. nawyki żywieniowe.

- Jak na dzień dzisiejszy przedstawia się sytuacja w gastronomii?
- Te dwa miesiące zamknięcia  były na nas i  naszych pracowników bardzo trudne.  Jednak nie marnowaliśmy czasu i realizowaliśmy nowe  plany i projekty związane  z modernizacją naszej restauracji na deptaku.

- Jakie zmiany zaszły w Państwa restauracji w hotelu na deptaku?
- Zmieniliśmy wystrój na bardziej nowoczesny z zachowaniem pierwotnego charakteru osiemnastowiecznej kamienicy.

Wyszliśmy  naprzeciw oczekiwaniom naszych gości, którzy nie mają czasu na gotowanie w domu, a w ciągu dnia chcieliby zjeść sycący, a zarazem zdrowy i świeży posiłek. Dlatego powstał pomysł stworzenia sieci restauracji Family Food –oferującej domowe, świeże potrawy. Nowością w naszej restauracji jest strefa Live Cooking – miejsce gdzie kucharz przygotowuje dania kuchni azjatyckiej, steki, owoce morza czy nawet pizzę.  A to wszystko w bezpośrednim kontakcie z Gościem.

- Na czym polega sukces restauracji Family Food?
- Szanujmy swój cenny czas. Tu nie trzeba czekać na wolny stolik, na podanie menu czy obsługę kelnera. Goście biorą tacę, talerz, sztućce i samodzielnie komponują swój posiłek wybierając spośród dań mięsnych, wegetariańskich, mącznych, zup, dużej ilości sałatek deserów i koktajli , a także ciast z Cukierni Hotelu Pietrak. Potrawy  można dowolnie mieszać i łączyć według własnego uznania.

- Jak to kształtuje się cenowo?
- Goście sami decydują o wielkości porcji, za którą ostatecznie zapłacą.

Wszystkie dania w jednakowej cenie 3,49 zł/100 g, więc koszt jednego posiłku jest niewielki. Dodatkowo w ostatniej godzinie otwarcia można skorzystać z promocji Happy Hour – wszystko -50%

- Jak bardzo pandemia i obostrzenia sanitarne zmieniły funkcjonowanie Państwa restauracji?
- Współpracujemy z Inspekcją Sanitarną, zapewniając  gościom pełne bezpieczeństwo, aby mogli czuć się swobodnie i komfortowo. Odwiedza nas liczna grupa seniorów i to przede wszystkim dla nich staramy się dostosować obostrzenia. Nasza obsługa nosi maseczki, bezwzględnie dezynfekuje ręce i stoliki, a także zachowuje bezpieczny dystans. 



Jak się czujesz po przeczytaniu tego artykułu ? Głosów: 10

  • 8
    Czuje się - ZADOWOLONY
    ZADOWOLONY
  • 0
    Czuje się - ZASKOCZONY
    ZASKOCZONY
  • 0
    Czuje się - POINFORMOWANY
    POINFORMOWANY
  • 0
    Czuje się - OBOJĘTNY
    OBOJĘTNY
  • 0
    Czuje się - SMUTNY
    SMUTNY
  • 1
    Czuje się - WKURZONY
    WKURZONY
  • 1
    Czuje się - BRAK SŁÓW
    BRAK SŁÓW

Przeczytaj także

Daj nam znać

Jeśli coś Cię na Pojezierzu zafascynowało, wzburzyło lub chcesz się tym podzielić z czytelnikami naszego serwisu
Daj nam znać
ReklamaB2ReklamaB3ReklamaB4
Reklama
Najlepsze maszyny online z blikiem