Energiczne wystąpienia, ożywione debaty oraz okazja do spotkania praktyków i profesjonalistów branży turystycznej. Ponad 150 osób na sali i kilkadziesiąt kolejnych śledzących transmisję online. Tak w kilku słowach wyglądała kolejna odsłona konferencji TURYSTA, której trzecia edycja odbyła się 20 października w Concordia Design w Poznaniu.
Wyjątkową atmosferę wydarzenia tworzyła nie tylko dopracowana oprawa, ale przede wszystkim inspirujące prezentacje gości, zaproszonych przez Wielkopolską Organizację Turystyczną – organizatora konferencji.
Wśród nich znaleźli się tacy eksperci branży turystycznej jak Marcin Mączyński z IGHP, prof. Magdalena Kachniewska z SGH, czy Agnieszka Puszczewicz z Chorwackiej Wspólnoty Turystycznej w Polsce i Paweł Kunz z Traventures. Towarzyszyły im emocjonujące debaty 1 na 1, wsparte przez interaktywne głosowania z udziałem publiczności. Innowacyjny panel dyskusyjny poprowadzili Piotr Zmyślony z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu i Artur Krysztofiak – dyrektor WOT.
Tematyka konferencji jak zawsze oscylowała wokół różnych wątków związanych z branżą turystyczną i hotelarską, mając zawsze w centrum turystę jako punkt odniesienia. Wśród prezentacji znalazły się wystąpienia poświęcone nowym trendom w hotelarstwie, storytellingowi czy analizie danych rynkowych.
Konferencję otworzyli Jacek Bogusławski, członek Zarządu Województwa Wielkopolskiego i Tomasz Wiktor, prezes WOT. Atrakcją zamykającą wydarzenie było wystąpienie Adama Borowicza, kucharza, podróżnika i vlogera kulinarnego. Jak przystało na wydarzenie cykliczne znamy już datę konferencji TURYSTA 2023 – zapraszamy na nią 26 października 2023 r.
Wideo z wystąpień, a także bonusowe materiały w postaci wywiadów z prelegentami będą wkrótce dostępne na kanale YouTube Wielkopolskiej Organizacji Turystycznej.
Fot. WOT
Serwis pojezierze24.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy i opinii. Prosimy o zamieszczanie komentarzy dotyczących danej tematyki dyskusji. Wpisy niezwiązane z tematem, wulgarne, obraźliwe, naruszające prawo będą usuwane.
Artykuł nie ma jeszcze komentarzy, bądź pierwszy!