ReklamaA1

Degustacje, muzyka i miód w Barcinie

AktualnościAtrakcje turystyczne25 lipca 2022, 18:30   red. Joanna Bejma982 odsłon
Degustacje, muzyka i miód w Barcinie
Rafał Godziemski, znany bydgoski kucharz i restaurator -  fot. Joanna Bejma

Barcin, w miniony weekend, zaprosił swoich mieszkańców - i nie tylko - na dwudniowe święto miodu. Impreza o charakterze pikniku na świeżym powietrzu przyciągnęła wystawców i sporo liczbę odbiorców.

Wydarzenie w historii miasta zorganizowano po raz trzeci. Dni Miodu zastąpiły organizowane niegdyś Dni Barcina. W programie nie zabrakło degustacji oraz sporej dawki różnorakiej muzyki. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Mamliczu zaprosiły na miodowe śniadanie, podczas którego podały racuchy, naleśniki oraz lemoniadę.

Po raz drugi, na zaproszenie Miejskiego Domu Kultury i gminy Barcin, do miasta przyjechał Rafał Godziemski, znany bydgoski kucharz i restaurator. Pokazał jak przyrządzić trzy potrawy: zupę myśliwską, żeberka oraz gruszki w syropie, każda w swoim składzie posiadała ten właśnie składnik. Wszystkich trzech można było oczywiście skosztować. Do degustacji ustawiły się spore kolejki.

Na scenie usłyszeliśmy nie tylko lokalne zespoły. Barcin odwiedziła Orkiestra na Dużym Rowerze, Teatr Muzyczny "Hals" z Gdyni z programem "Z dziejów leżenia pod stołem" oraz Jacek Silski.


Fot. J. Bejma



Jak się czujesz po przeczytaniu tego artykułu ? Głosów: 266

  • 175
    Czuje się - ZADOWOLONY
    ZADOWOLONY
  • 8
    Czuje się - ZASKOCZONY
    ZASKOCZONY
  • 78
    Czuje się - POINFORMOWANY
    POINFORMOWANY
  • 5
    Czuje się - OBOJĘTNY
    OBOJĘTNY
  • 0
    Czuje się - SMUTNY
    SMUTNY
  • 0
    Czuje się - WKURZONY
    WKURZONY
  • 0
    Czuje się - BRAK SŁÓW
    BRAK SŁÓW

Przeczytaj także

Daj nam znać

Jeśli coś Cię na Pojezierzu zafascynowało, wzburzyło lub chcesz się tym podzielić z czytelnikami naszego serwisu
Daj nam znać
ReklamaB2ReklamaB3ReklamaB4
Reklama
Najlepsze maszyny online z blikiem